Veel gestelde vragen

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?
Als u camper huurt bij Rotorua campervans is een internationaal rijbewijs niet nodig. In alle overige gevallen wel.

Wai-O-Tapu

Wanneer kan ik het beste reizen naar deze landen?
Australië kan het hele jaar door bezocht worden, maar u moet er wel rekening mee houden dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Dit is vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond. Hierdoor loopt het Australische voorjaar van de maand september tot november, de zomer van december tot februari, het najaar van maart tot mei en de winter van de maand juni tot augustus. Australië kent verschillende klimaatzones, ieder gebied in het land heeft hierdoor zijn eigen specifieke kenmerken en kent hierdoor een eigen ideale periode om bezocht te worden.

Nieuw-Zeeland kan het hele jaar door bezocht worden, maar u moet er wel rekening mee houden dat de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Dit is vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond.

Kan ik vanaf Eindhoven vliegen?

Vanaf Eindhoven Airport vliegen voornamelijk alleen low budget luchtvaartmaatschappijen. Deze zullen dan ook grotendeels alleen naar Europese bestemmingen gaan. Misschien is het een optie om je auto bij het vliegveld van Eindhoven te parkeren (www.parkerenvliegveldeindhoven.eu) en dan door naar een grote Europese stad te gaan om daar uw goedkope ticket te gebruiken van bijvoorbeeld Parijs of Berlijn.

Heb ik een visum nodig?
U hebt een visum nodig voor Australië. Indien u niet langer dan 3 maanden naar Australië
gaat, kunnen wij het toeristenvisum voor u regelen. Wij hebben dan alleen een kopie van uw paspoort nodig. De kosten bedragen 12,50 p.p.
Indien u niet langer dan 3 maanden naar Nieuw-Zeeland, Canada, Amerika Zuid-Afrika gaat, heeft u geen visum nodig.

Moet ik eerst overnachten voordat ik de camper ophaal?
Ja, wij raden u aan eerst even te acclimatiseren. Het is onverantwoord om na een lange reis direct een auto/camper te besturen.

Kan ik zelfstandig rijden in dit land?
In Australië en Nieuw-Zeeland kunt u prima zelfstandig reizen. Houdt u er rekening mee dat er aan de linkerkant van de weg wordt gereden, maar mede door het geringe aantal voertuigen op de weg, zal dit geen problemen opleveren.

Welke koers hanteren jullie?
Wij gaan uit van de internationale wisselkoers welke u kunt vinden op www.xe.com