Visum

We genieten van gastvrij bezoekers naar Nieuw-Zeeland. Dus om ervoor te zorgen heb je een ervaring om te onthouden, is het een goed idee om ervoor te zorgen dat je hebt je huiswerk gedaan en heb alles gesorteerd voordat je vertrekt.

Wanneer je aankomt, moet u ervoor zorgen dat uw paspoort geldig is voor ten minste drie maanden na uw beoogde vertrekdatum, en indien nodig, beschikken over een geldig Nieuw-Zeeland visum.

Vakantie in Nieuw-Zeeland
Je hebt geen visum nodig voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland als je:

  • Een Nieuw-Zeeland of een Australische burger of inwoner,
  • Een Britse burger en / of paspoorthouder (u kunt op de hoogte blijven tot zes maanden), of
  • Een burger van een land dat een visumvrijstellingsovereenkomst met Nieuw-Zeeland heeft (u kunt op de hoogte blijven tot drie maanden).

fox-gletsjer
Als u niet over de na te leven, dan zul je een bezoeker visum, waarmee u op vakantie in Nieuw-Zeeland voor maximaal negen maanden nodig hebben. Als je solliciteert als individu, de gemakkelijkste en goedkoopste manier om een ​​aanvraag voor een bezoeker visum is online. Als je reist met een partner, familie of groep, moet u een papieren aanvraag indienen.

Werkvakanties
Werkvakantie visa zijn beschikbaar voor jongeren, meestal in de leeftijd 18-30 (18-35, maar in een select aantal landen). Ze laten je reizen en werken in Nieuw-Zeeland voor maximaal 12 maanden of 23 maanden als je uit het Verenigd Koninkrijk. Om te solliciteren moet je het visum eisen te voldoen, en hebben:

  • Een retourticket of genoeg geld om te betalen voor een; en
    Komen vooral op vakantie, met de werkzaamheden wordt een tweede intentie.
  • Werk visa en verblijft permanent

Als u denkt aan te komen naar Nieuw-Zeeland om te werken voor een paar jaar, of misschien zelfs om zich te vestigen, dan heb je een werk of resident visum nodig. Om dat te krijgen – je kans op een baan nodig hebt. Voor informatie over het werken in Nieuw-Zeeland, waaronder de industrie profielen, tips op een baan, en een lijst van vacaturesites uit te checken, te bezoeken Nieuw-Zeeland Now.

Op doorreis in Nieuw-Zeeland of Australië
Als je naar Nieuw-Zeeland reist via een Australische luchthaven, kunt u ook een Australisch visum nodig – raadpleeg uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij als u niet zeker bent. Transit visa zal ook nodig zijn voor alle mensen die reizen via Nieuw-Zeeland, tenzij zij specifiek door het immigratiebeleid zijn vrijgesteld.

Meer informatie over visa

Het visum en immigratie informatie op deze pagina is slechts een samenvatting. Voor alles wat u moet weten over de komst naar Nieuw-Zeeland, een bezoek Immigration New Zealand.

Bij aankomst
U moet een Passenger Arrival Card (PDF) te voltooien alvorens door de douane paspoortcontrole. Een passagier aankomst kaart zal worden gegeven aan u tijdens uw vlucht. Zo niet, zijn verkrijgbaar in de aankomst gebied.

Wat kunt u in Nieuw-Zeeland te brengen

Nadat je de paspoortcontrole hebt gewist, moet u uw bagage te verzamelen en door te gaan door de douane en bioveiligheid controles. Om Nieuw-Zeeland en het milieu te beschermen, zijn bepaalde items niet toegestaan ​​in het land te worden gebracht, beperkingen voor binnenkomst of moet worden verklaard als ze worden geacht een bioveiligheid risico inhouden. Deze omvatten voedsel, planten, dierlijke producten en outdoor recreatieve apparatuur.

Uw bagage kan worden gesnoven door een detector hond en / of x-stralen, en het kan worden gezocht om elk risico goederen die u zou kunnen uitvoeren identificeren.

Om boetes te voorkomen is het best om vertrouwd te raken met deze richtlijnen voorafgaand aan de reis. Voor een gedetailleerde lijst van verboden, beperkt of aan te geven items, kunt u terecht ministerie van Primary Industries (biosecurity agentschap).

Vergoedingen en duty free concessies
Als bezoeker naar Nieuw-Zeeland u mogelijk recht op verschillende concessies en duty free inzendingen op een aantal van uw goederen. Bent u 17 jaar of ouder, heb je recht op uitkeringen voor alcohol, sigaretten en tabak. Voor gedetailleerde informatie over toelagen en duty free concessies, kunt u terecht op Nieuw-Zeeland Douane.